Verleden:

 

Nillis vertelt:

 

Het idee:
Op het werk stond altijd Radio 3fm op. Samen met een collega vond ik dit niks, er werd naar onze mening te veel gepraat en te weinig muziek gedraaid. En als er dan muziek was, was het vaak muziek die wij niet leuk vonden. Wij zijn beide grote liefhebbers van (dezelfde) muziek, en we hadden het er dan ook bijna altijd over. Samen de stemlijst voor de top 2000 al bedenken (in april) en meezingen met de nummers die we wel leuk vonden, al waren er dit volgens ons veel te weinig. Dat moest toch anders kunnen?...

Al snel kwam het idee om zelf een radio station te starten. "Nou, dat zou nogal een verschil zijn met 3fm" was de gedachte. We hadden dan ook de muzikale playlist al klaar en er werden al verschillende programma onderdelen bedacht. Deze worden vandaag de dag nog steeds gebruikt in de live uitzendingen (denk aan: "Liedje achteruit" en "de mop van de dag"). Echter, een idee is maar een idee, en nog geen werkelijkheid...

 

Het begin:
Aangezien ik al een paar jaar bezig was met het opzetten van mijn eigen drive-in show, had ik al de nodige apparatuur en ook een aardig muziekbestand opgebouwd. Op zondag 17 februari 2013 kwam ik er na een middagje googelen achter, dat je vrij eenvoudig (en gratis) een internetradio stream op kunt zetten. Dus na een middagje achter de computer en wat extra kabeltjes tussen de mengtafel en de computer kon ik mijn eerste live uitzending doen. Die was op diezelfde zondag, in de avond. Ik weet nog dat ik vooral muziek draaide, en de mensen die mijn berichtjes stuurde de groette deed. Een nieuwe hobby was geboren.

De eerste week was ik elke avond, na school, online. Ik vond (en vind) het fantastisch om eindelijk uit te kunnen zenden. De zender ging aan op het moment dat ik wou beginnen, en als ik klaar was zette ik hem uit, en was het weer stil op mijn kanaal. Dit hebben we bijna 3 jaar volgehouden. In die 3 jaar hebben we onder andere 2x een 12 uurs uitzending gedaan en kwamen we een keer zelfs live vanuit het gemeenschapshuis bij ons in het dorp. Dit alles deed ik samen met die collega.

 

Tegenwoordig:
In de loop der jaren veranderde er veel in de studio. We groeide uit tot een volledig station wat een complete uitzending kon maken. Echter was het nog steeds stil op mijn kanaal op het moment dat er geen live uitzending was. Dit vond ik een beetje jammer. Ook luisteraars kwamen naar mij toe met de mededeling dat ze de muziek geweldig vonden en het altijd weer jammer was als de zender op stil ging. Dus maar weer achter de computer en kijken wat de mogelijkheden waren.

Ik kwam er al snel achter dat de tijd van gratis uitzenden voorbij was. Er werd weer geinvesteerd en vanaf 07-12-2015 zijn we non-stop te horen via het internet. Ook werd er een nieuwe facebook pagina aangemaakt en is de website on-air gegaan. De live uitzendingen bleven, maar de stiltes verdwenen.

Sinds 1 juli 2017 zijn de Buma/Stemra en Sena rechten geregeld en mogen we dus legaal uitzenden. Hiermee is Radio Mars Vessem een volledig legaal station wat via internet 24/7 te beluisteren is. Ook zenden we sinds die datum overdag verschillende gepresenteerde programma's uit. Reden genoeg dus om te luisteren!